Kombinasi yang sempurna untuk perlindungan jangkitan

BioGaia Drops + Vitamin D3

Kuasa berganda untuk menambah mikrobiom dan menguatkan imuniti

Masa bermain bertambah dengan hari yang sihat

Pusat jagaan harian, sekolah dan aktiviti menawarkan rangsangan anak anda, pendidikan serta masa sosial yang penting. Tetapi kanak-kanak kecil lebih terdedah kepada keadaan persekitaran yang buruk, disebabkan oleh sistem imun yang tidak matang, dan ini amat mencabar apabila mereka berkumpul dalam kumpulan.

Dalam tempoh setahun kanak-kanak jatuh sakit 6 – 12 kali seperti selsema atau influenza dengan gejala seperti hidung berair, demam dan batuk. Jangkitan biasanya sembuh dalam 7 – 10 hari tetapi ia telah menyebabkan ketidakhadiran ke pusat jagaan harian dan bekerja untuk kedua-dua kanak-kanak dan ibu bapa .

Vitamin D diketahui dalam menyumbang kepada sistem imun dan seterusnya kepada kesejahteraan keseluruhan. Bersama-sama dengan bakteria asid laktik ia membentuk gabungan kuasa berganda yang juga menambah mikrobiom anak anda.

Dengan cara ini, anda dan anak anda memperoleh lebih banyak hari gembira dan lebih banyak masa bermain bersama.

Menguatkan sistem imun dari dalam

Semasa peringkat bayi, anak anda lebih terdedah kepada keadaan buruk kerana sistem imun perlu berkembang terlebih dahulu – ia tidak matang pada mulanya.

Selain daripada bakteria asid laktik yang menambah sistem usus, Vitamin D adalah merupakan bahagian penting kerana ia secara langsung menyumbang kepada fungsi normal sistem imun.

80%

daripada sistem imun terletak di dalam usus

60% – 80% bayi baru lahir mengalami jaundis dalam minggu pertama selepas kelahiran

Hiperbilirubinemia (dikenali sebagai jaundis neonatal) merupakan penyakit yang biasa berlaku pada tempoh neonatal, dan hiperbilirubinemia boleh menyebabkan kerosakan otak.

Beberapa kajian menunjukkan bahawa makanan tambahan vitamin D untuk ibu hamil dan bayi baru lahir boleh mengurangkan risiko jaundis neonatal.

Kekurangan Vitamin D berkait dengan pertumbuhan ketinggian

Vitamin D adalah penting untuk perkembangan yang sihat, pertumbuhan, dan penyelenggaraan tulang di seluruh badan manusia. Peranan utama Vitamin D adalah untuk mengekalkan dan menggalakkan penyerapan semula kalsium.

Ini membantu memberikan tulang dan gigi yang kuat kepada bayi.

Apabila bayi tidak mendapat jumlah Vitamin D yang mencukupi, mereka berisiko mengalami penyakit jaundis, mempengaruhi pertumbuhan ketinggian, dan melemahkan imuniti.

Vitamin D3 dan L. reuteri DSM 17938 – pasangan yang sempurna

Kajian menunjukkan bahawa bakteria usus yang bernilai dan vitamin D sama penting untuk tubuh badan kita.

L. reuteri DSM 17938 melengkapkan mikroflora usus dan membentuk kombinasi sempurna dengan vitamin D3 yang menyokong imuniti, dan ia dapat menyumbang kepada kesejahteraan keseluruhan yang lebih baik.

L. reuteri DSM 17938 terbukti mengurangkan bilangan hari dengan cirit-birit dan jangkitan saluran pernafasan sehingga 67%

Vitamin D3 – cara semula jadi untuk kekal sihat

Vitamin D diperlukan untuk pertumbuhan dan pembangunan tulang yang normal pada kanak-kanak dan juga menyumbang kepada sistem imun yang berfungsi dengan baik.

Ia penting pada setiap peringkat kehidupan, terutamanya bagi bayi dan kanak-kanak yang sedang berkembang dengan pesat. Ikan berlemak seperti salmon adalah salah satu daripada sedikit sumber makanan semula jadi vitamin D.

Kulit kita juga menghasilkan vitamin D apabila terdedah kepada sinar matahari. Pendedahan langsung kepada matahari tidak disyorkan untuk bayi yang berusia kurang dari enam bulan. Bayi sepatutnya dilindungi daripada matahari sebanyak yang mungkin.

Jika anak anda tidak dapat vitamin D yang cukup dari sumber makanan atau sinar matahari, dengan memberikannya suplemen yang disyorkan, anda boleh memastikan tahap vitamin D-nya berada pada tahap optimum.

BioGaia Drops +
Vitamin D3

Hanya 5 titis sekali sehari

Kuasa berganda untuk melengkapkan mikrobiom dan mengukuhkan imuniti.

• Untuk menguatkan tulang dan gigi
• Menyokong kesihatan dan fungsi pencernaan
• Kolik, regurgitasi, sembelit
• Cirit-birit kritikal

Shopping Cart
Scroll to Top